Kennismaken?

Een van de bekendste misvattingen is dat je voor de Vrijmetselarij gevraagd moet worden. Niets is minder waar. Het is juist de bedoeling dat degene die geïnteresseerd is in het lidmaatschap van de orde zelf het initiatief neemt. Dat kan op een aantal manieren:

1. U kent al vrijmetselaren

Vraag aan de vrijmetselaar of vrijmetselaren die u kent, om u te introduceren en u uit te leggen hoe de hele procedure verloopt, die tot aanname moet leiden. Zij kunnen u van alles vertellen en u helpen op uw weg.

2. U kent niemand die vrijmetselaar is

Vul dan het contactformulier in elders op deze pagina en vraag informatie of verzoek om een afspraak. U zult dan worden uitgenodigd door een of twee leden van de loge die u alles kunnen uitleggen en u op hun beurt helpen de stappen te ondernemen die tot aanname leiden.

3. U wilt meer weten, maar bent niet geinteresseerd in het lidmaatschap

U kunt heel veel vinden op het internet over Vrijmetselarij en er zijn veel boeken over te vinden. Ook worden er door leden van de loge lezingen gegeven voor groepen (overigens wel tegen een kleine vergoeding). Soms worden er door loges ook open avonden georganiseerd.